Brochetas de pulpo y langostino con salsa de ají amarillo

Brochetas de pulpo y langostino con salsa de ají amarillo

4.8 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • 18 langostinos crudos medianos pelados
  • 18 trozos de pulpo cocido (aprox. 300 g)
Salsa de ají amarillo
  • 150 g de aceite de girasol
    150 g de aceite de oliva
  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 50 g de pasta de ají amarillo
  • 10 g de vinagre de vino tinto
  • ½ cucharadita de orégano seco
  • ¼ de cucharadita de comino molido
  • ½ cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 13.2 g
Kalorie 1188 kJ / 284 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...