Wersje kompatybilne
Brochetas de pulpo y langostino con salsa de ají amarillo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 langostinos crudos medianos pelados
- 18 trozos de pulpo cocido (aprox. 300 g)
Salsa de ají amarillo
-
150
g de aceite de girasol
lub 150 g de aceite de oliva - 2 - 3 dientes de ajo
- 50 g de pasta de ají amarillo
- 10 g de vinagre de vino tinto
- ½ cucharadita de orégano seco
- ¼ de cucharadita de comino molido
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas de cordero y chimichurri con ensalada
2h
Tartaletas con crema de lima y frutos rojos
2h 30min
Langostinos con lima y puré de aguacate
1 godz. 20 min
Brochetas de palometa adobada
1h 25min
Ensalada de bogavante en salpicón
50 min
Tiradito de lubina
15 Min
Mariscada
3h 30min
Tosta de pesto de espárragos y pistachos con ceviche de gambas
20 min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Carpaccio de pulpo
3h 10min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Ceviche de salmón
10min