Patatas gratinadas al estilo de Saboya (Tartiflette savoyarde)

Patatas gratinadas al estilo de Saboya (Tartiflette savoyarde)

4.6 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

  • 500 g de agua
  • 1000 g de patatas (en rodajas de 5-8 mm)
  • 1 trozo de mantequilla de aprox. 2 cm
  • 300 g de cebolla en cuartos
  • 40 g de aceite de oliva
  • 200 g de beicon en lonchas (cortadas en tiras)
  • 100 g de vino blanco
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1 queso Reblochon (aprox. 300 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 16.6 g
Kalorie 1910 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 31.67 g
Błonnik 3.22 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...