Wersje kompatybilne
Patatas gratinadas al estilo de Saboya (Tartiflette savoyarde)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1000 g de patatas (en rodajas de 5-8 mm)
- 1 trozo de mantequilla de aprox. 2 cm
- 300 g de cebolla en cuartos
- 40 g de aceite de oliva
- 200 g de beicon en lonchas (cortadas en tiras)
- 100 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 queso Reblochon (aprox. 300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1910 kJ / 457 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 31.67 g
- Błonnik
- 3.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huevos gratinados
20 min
Patatas rellenas de gambas
1h
Croque monsieur
30 min
Patatas gratinadas con crema de queso
50 min
Huevos escoceses con salmón (Scotch eggs)
30 min
Huevos rellenos de quesitos, cebolleta y apio
30 min
Ñoquis fritos con salsa de cheddar
1 godz. 30 min
Canelones de mozzarella y jamón de York
1 godz. 20 min
Risotto cuatro quesos
25 min
Patatas y verduras gratinadas
40 min
Farfalle a los cuatro quesos
25 min
Huevos a la florentina
40 min