Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Chinese vermicelli (made from mung beans or rice)
- water, warm, for soaking
- 70 g garlic cloves
- 40 g oil
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- ¼ tsp ground white pepper
- 35 g sugar
- 40 g soy sauce
-
20
g rice wine
lub 20 g white wine - 700 g water
- 200 - 250 g raw prawns, medium size, peeled and deveined
- 200 g flat green beans
- 50 g spring onions, diced (3 mm) or curled (see tip), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Potato cakes
45 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Seafood Rice
1u. 15min
Cod with citrus butter
50 min
Vegetable pasta soup, Pork roll with vegetables, Puddings, Muffins
1h 40min
Sicilian prawn salad
40min
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
1u.
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Squid with Ginger and Soy
40min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Soy Milk and Steamed Buns
1h 30min
Hot and sour soup
20min