
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantou Buns
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 40 g brown sugar
- 265 g water
- 500 g all-purpose flour plus extra to dust
- 10 g vegetable oil plus extra to grease
- 1 tsp salt
Butternut Squash Soup
- 30 g unsalted butter cold, cubed (2.5 cm)
- 30 g yellow onion
- 400 g butternut squash peeled, de-seeded, cubed (5 cm)
- 100 g russet potatoes peeled, cubed (2.5 cm)
- 60 g raw cashews
- 700 g water (see Tip)
- salt to taste
- ground white pepper to taste
- fresh mixed herbs to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 242 kcal / 1014 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 200 mg