Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantou Buns
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 40 g brown sugar
- 265 g water
- 500 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 10 g vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Butternut Squash Soup
- 30 g unsalted butter, cold, cubed (2.5 cm)
- 30 g yellow onion
- 400 g butternut squash, peeled, de-seeded, cubed (5 cm)
- 100 g russet potatoes, peeled, cubed (2.5 cm)
- 60 g raw cashews
- 700 g water (see Tip)
- salt, to taste
- ground white pepper, to taste
- fresh mixed herbs, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 200 mg
Alternatywne przepisy
Classic Quiche Lorraine
2 godz. 45 min
Sautéing 14 oz Eggplant
35min
Creamy Mushroom Soup
25min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup
55 min
Vegetable Stock Powder
4 godz.
Mantou Buns with Soya Milk
1 Std. 35 Min
Lemonade (TM5 Metric)
10 Min
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
55 min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 min
Sesame Crème
10 Min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Homemade Lemonade (TM5/6 Metric)
10 Min