Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 230 g de jitomate, en cuartos
- 10 g de aceite
- 350 g de pulpa de jaiba, sin agua
- 5 g de chile chipotle adobado, en puré
- ½ cdita de sal fina
- 5 aguacates, en mitades, sin hueso
- limones
- cilantro, para decorar
- chile serrano, en rebanadas muy delgadas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 496 kJ / 118 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1 godz. 30 min
Sopa de mariscos
40 min
Pescado a la talla
40 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Sopa de mariscos
40 min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 min
Camarones a la hierba de limón
1h
Bisque de camarón
25 min
Sopa de nopales y huevo hilado
50 min
Filete a la pimienta
1h 40min
Bisque de langosta
45 min