Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 150 g farinha tipo 65
- 30 g açúcar
- 1 lima, só a raspa
- 80 g manteiga
Recheio
- 450 g leite condensado
- 6 gemas de ovo
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 5 - 6 gotas de sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 20 g açúcar em pó
- 3 limas (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2342.5 kJ / 559.9 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 97.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango Tikka Masala com massa
45 Min
Rolos de curgete com salmão
25 Min
Bolo pão de queijo
45 Min
Batata-doce com molho de legumes e massa gratinada
2 Std.
Palitos de bacon e cebola
No ratings
Mexilhões a vapor com molho de alho-francês e coco - TM5
No ratings
Brigadeiro de capim-santo de colher
20 Min
Patê de cebola caramelizada e sálvia
10 min.
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Doce amendoado com requeijão
20 Min
Hambúrgueres de cuscuz
40 Min
Frango cremoso com manteiga de especiarias (Murgh makhani)
1h 15min