Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g queijo cheddar
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 250 g leite
- 1 c. chá de sal
- 450 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 120 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 974.7 kJ / 233 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 310.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de frango com milho
1 godz. 15 min
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1 Std.
Tarte de batata-doce e sopa de cenoura com coco e frango
1 Std.
Mini galetes de cogumelos
1 Std. 45 Min
Pastéis de batata
2 Std.
Tarte de cogumelos
50 Min
Tabuleiro de legumes
2 Std.
Pão alentejano
3小时 20 分钟
Yorkshire puddings com recheio de atum e pickles da Susana Maridalho
25 min
Alho-francês com ovo macio e molho de soja e avelã
45min
Strudel de legumes
50 Min
Soufflé de espinafres e cogumelos
1h 20min