Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 50 g di latte
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 1000 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 12 scampi freschissimi, sciacquati in acqua salata
- 200 g di foglie di spinaci freschi, sbollentati e strizzati
- 1 albume
Crema
- 200 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gallette alle pesche
1h 30min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1h
Lasagne di tacchino con crema di zucca
1h 40min
Croissant integrale con mousse al salmone
5 Std. 30 Min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1h 20 min
Blinis alla curcuma con pesce spada
1h
Salsa cocktail
10min
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1hod. 10min
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4h 40min
Lasagne al pesto di pistacchi
1h 40min
Crostata di pere al cioccolato
1h 20 min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20 min