Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 50 g di latte
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 1000 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 12 scampi freschissimi, sciacquati in acqua salata
- 200 g di foglie di spinaci freschi, sbollentati e strizzati
- 1 albume
Crema
- 200 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30min
Omelette di pollo alla tailandese
50min
Nidi pasquali all'albicocca
1h 30min
Dessert arancia, mandorle e zafferano
2h 30 min
Fatayer agli spinaci
2h 20min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40min
Barchette agli asparagi e salmone
50min
Tartare di pesce spada, melanzane e mentuccia
1h
Strüdel ai frutti di bosco
2h
Involtini di salmone e melanzane
1h
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1h