Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de calabaza
- 300 g de pulpa de calabaza en trozos
- 4 huevos
- 160 g de aceite de girasol (y algo más para untar)
- 350 g de azúcar
- 250 g de harina integral de trigo
- 1 cucharadita de polvo de hornear
- ½ cucharadita de nuez moscada molida
- 2 cucharaditas de canela molida
- ½ cucharadita de sal
Crema de mantequilla y montaje
- 120 g de azúcar
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
- 300 g de queso cremoso
-
10 - 20
g de zumo de remolacha
lub 1 punta de cuchillo de colorante rojo - 50 g de chocolate blanco (y algo más para formar los dientes)
- 6 caramelos de palo (p. ej. Chupa Chups®)
- 6 pepitas de chocolate negro
- 25 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2495 kJ / 596 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de Halloween Jack Skellington
4 Std. 15 Min
Bizcocho triple de chocolate
2h 20 min
Tarta cerebro
1h 40 min
Bizcocho cebra
1h 10 min
Pastel de calabaza
1 Std. 50 Min
Cupcakes tela de araña
2h 10min
Bizcocho resurección de los muertos
1h 5min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30 min
Gofres de chocolate
20 Min
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40 min
Fingers sangrientos
4h
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2 Std. 45 Min