Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g water
- 290 g high protein flour (bread flour)
- 30 g fresh milk, chilled
- 30 g whipping cream, chilled
- 40 g sugar
- 1 egg, chilled
- 1 tsp dried yeast powder
- 20 g milk powder
- ¼ tsp salt
- 30 g butter, softened, plus extra for greasing
Filling
- 70 g plain flour
- 50 g icing sugar
- 100 g butter, softened, plus extra for greasing
- 30 g milk powder
- 1 egg yolk
- 2 tbsp fresh milk
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 41 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Killer Toast
2h
Potato Buns
3 Std.
Butter Cake
1 Std.
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Egg Tarts
50min
Soft Sweet Buns
1 Std. 10 Min
Kek Pisang Lembab (Moist Banana Cake)
1 Std.