Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 400 g de jitomate
- 5 g chile serrano
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de filetes de pescado blanco, en trozos
- 100 g de vino blanco
- 1 cucharadita de orégano
- 2 cucharaditas de sal
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 1100 g de agua
- 100 g de ejotes
- 5 hojas de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 622 kJ / 148 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Caldo de pollo de la abuela
1 godz. 15 min
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Sopa de verdolagas
50min
Salpicón de res
40min
Pescado a la veracruzana
30 min
Albóndigas al cilantro con calabacitas
50min
Caldo de camarón
40min
Pajaritos de pollo
30 min
Aporreadillo guerrerense
30 min
Caldo de camarón
25min