![Mousse de cilantro y jalapeño Mousse de cilantro y jalapeño](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C2E89FC-D975-4254-BEB3-988BDED51AC5/Derivates/5F8D1050-73EC-4EAF-A037-4AF69A167461.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de grenetina en polvo
- 250 g de agua
- 65 g de cilantro
- 65 g de chiles jalapeños en escabeche
- 100 g de tofu firme
- 20 g de vinagre de chile, (de los chiles en escabeche)
- 1 ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa holandesa
15min
Salsa verde cruda
5 min
Crepas mexicanas
1 godz. 50 min
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Botana fresca de surimi
10 min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 min
Fideo seco en salsa de chiles
35min
Mousse de cilantro
2 godz. 20 min
Crema de chile poblano
25min
Crema de jitomate
30min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min