Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de jugo de jitomate
- 60 g de pepino, pelado, sin semillas y en trozos
- 50 g de cebolla morada
- 5 g de chiles jalapeños en escabeche
- 4 cditas de jugo Maggi
- 4 cditas de salsa Inglesa
- 50 g de jugo de naranja
- 1 cdita de salsa Tabasco, o al gusto
- 40 g de granadina
- 15 g de jugo de limón recién exprimido
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 145 kJ / 35 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 548 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cochinita pibil
4 Std.
Salsa martajada
50min
Esquites de feria
25min
Frijoles Maneados
20min
Gelato de mamey
35min
Salsa verde cruda
5 Min
Chilaquiles rojos
25min
Salsa borracha
15min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Agua de pepino, limón y menta
5 Min
Agua fresca de lima y epazote
5 Min
Chilaquiles divorciados
1h