Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
三巴醬(馬來西亞辣椒醬)
- 200 克 蝦米, 泡軟
- 100 克 蒜頭
- 40 克 蝦醬
- 200 克 新鮮紅辣椒
- 100 克 乾辣椒
- 200 克 紅蔥頭
- 6 枝 香茅, 切段
- 50 克 油
三巴蘇冬
- 1 茶匙 羅望子果肉
- 1 大匙 油
- 500 克 花枝, 切塊(5公分),表面劃花,熱水川燙
- 2 茶匙 糖
- 1 茶匙 鹽
- 3 - 5 片 乾咖哩葉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 204 kJ / 73 kcal
- Białko
- 4.095 g
- Węglowodany
- 2.266 g
- Tłuszcz
- 1.955 g
- Błonnik
- 1.74 g