Spezzatino di manzo alla catalana

Spezzatino di manzo alla catalana

3.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di farina tipo 00
  • 650 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (campanello)
  • 50 g di cioccolato fondente a pezzi (2-3 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 130 g di cipolle a fette
  • 1 gambo di sedano a pezzi (2 cm)
  • 50 g di lardo a fette
  • 40 g di strutto
  • 100 g di vino rosso corposo
  • 120 g di pomodori maturi a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di carote pelate e a rondelle (1 cm)
  • 200 g di brodo di carne
    200 g di acqua, + ½ dado per brodo di carne
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 200 g di patate pelate e a rondelle (4-5 cm)
  • 6 fette di pane casereccio tostate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 462 kcal / 1933 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...