Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 600 g di patate a pezzi
- 10 g di burro + q.b.
- 4 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (120-200 g ciascuno)
- 1 limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
- 1 pizzico di pepe macinato fresco + q.b.
- 100 g di scalogni a metà
- 300 g di funghi champignon a fette
- 50 g di vino bianco secco
- 50 g di panna (30-40% di grassi)
-
200
g di formaggio fuso spalmabile (in triangoli)
lub 200 g di formaggio fresco spalmabile - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 min
Pesce al vapore con verdure miste
1 godz. 20 min
Salmone con crudo di pomodori
35 min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Merluzzo con burro agli agrumi
50 min
Salmone al vino con punte di asparagi e quinoa
45 min
Pollo con crema di verdure
50 min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 min
Lasagne al forno
2h 30min
Involtini di vitello
35 min
Salmone al cartoccio e cous cous con pomodori secchi
35 min
Salmone al coriandolo
40 min