Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 200 g Milch, kalt
- 3 Eigelb
- 80 g Puderzucker (Staubzucker, siehe Tipp)
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bearbeiten
- 20 g frische Hefe
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 1 Ei, verquirlt
- 50 g Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1026 kJ / 245 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Frühstückskipferl
17h 15min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Handsemmerl
10h 55min
Mohnblume
2 Std. 20 Min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Brötchensonne
2 Std.
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min