![Brioche Kipferl Brioche Kipferl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95577e87-81f3-4fa7-ab09-1eee9a990b1c/Derivates/5629996f-ba92-4a24-9be7-f57fe2ffa075.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 200 g Milch, kalt
- 3 Eigelb
- 80 g Puderzucker (Staubzucker, siehe Tipp)
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bearbeiten
- 20 g frische Hefe
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 1 Ei, verquirlt
- 50 g Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1026 kJ / 245 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Fastenbeugerl
1 godz. 30 min
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Nussbeugerl
1klst 55 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 Std.
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Milchbrötchen
4h
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min