Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 200 g Zucker
- 4 Eier
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 2 EL Armagnac (optional)
- 1 Prise Salz
-
750
g Pflaumen, entsteint, halbiert
lub 800 g Mirabellen, entsteint, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3 Std. 40 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2h
Apfelkuchen satt
1h 30min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min