![Sauce Tatare Sauce Tatare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/531C147D-819C-4659-9E04-9E2BB0A4D1F6/Derivates/BE6400F7-46FF-4CA1-B87C-2A46FD3B2057.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rapsöl, zimmerwarm
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Essiggurkerl, halbiert
- 15 g Kapern, eingelegt
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 15 g Estragonsenf
- 10 g Zitronensaft
- 2 Eidotter
- ½ TL Kräutersalz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 EL Wasser
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7995 kJ / 1911 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 208 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2305 mg
Alternatywne przepisy
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 Std.
French Dressing
5min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1ωρ. 10 λεπτ.
Lachstatar auf Avocadomus
15 dk
Amerikanisches Blue Cheese Dressing
5min
Frittaten
30min
Tafelspitz mit Semmelkren
1sa 20 dk
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Caesar Salad mit Huhn
50 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Cocktailsauce
5min
Schnittlauchsauce
10min