Urządzenia i Akcesoria
Älpler Flädle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Bergkäse in Stücken65 g
-
Eier (Größe M)2
-
Weizenmehl, glatt100 g
-
Milch200 g
-
Wasser50 g
-
Salz¼ - ½ TL
-
Sonnenblumenöl zum Backen2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
771 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Alpendressing mit RUPP Feinster Streich Bergkäse
5 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Erdäpfelsalat
1 godz.
Semmelknödel
50 min
Sutt (gekochte Erdäpfel mit Topfen und Käse)
40 min
Funkaküachle
1 godz. 40 min
Wälder Käsknöpfle
55 min
Gebackene Speckknödel
50 min
Käsespätzle
45 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Frittaten
30 min