Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 90 g de leche
- 30 g de azúcar
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 2 huevos
- 350 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
Relleno
- 300 g de nueces peladas
- 100 g de azúcar
- 2 cucharadas de canela molida
- 1 pellizco de sal
- 10 g de cacao puro en polvo
- 60 g de leche entera
- 60 g de mantequilla en trozos
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 1 yema de huevo
Terminación y montaje
- 25 - 30 g de mantequilla
- azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1296.3 kJ / 309.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 96.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pincho de frutas con minigofres crujientes
30 min
Cheese roll tree
1h 15min
Hot cross buns (Mini brioche de Pascua)
2 godz. 30 min
Corona trenzada de espelta con queso, romero y tomates secos
1h 50 min
Piñas de mazapán
30 min
Estrella brioche nevada
3h 10 min
Kringle Estonia
1h 40 min
Pan de jamón
2 godz.
Kringle Estonia con melocotón y salsa de caramelo
1h 40 min
Rolls de jamón y queso
45 min
Kringle navideño con confitura de arándanos
2h 20min
Roscón tres chocolates
4h 15min