Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 400 g Blattspinat, frisch, grob geschnitten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Feta, in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 4 rohe Garnelen, große (Gambas), küchenfertig
- 8 Blätter Filoteig (200 g)
- 1 - 2 TL Sesam zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2114 kJ / 505 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Lachsforellen-Wrap mit Avocado-Mango-Salsa
50 dk
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35min
Lachs-Garnelen-Lasagne an Spinatrahm (Dänemark)
1sa
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20 dk
Focaccia Tonnata
1h 30min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 Std. 45 Min
Schwarze Linguine
45min
Spinat-Pistazien-Flans
35min
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1sa
Thunfischpâté
4 Std. 20 Min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 dk
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1sa 40 dk