Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 400 g Blattspinat, frisch, grob geschnitten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte
- 70 g Butter, in Stücken
- 200 g Feta, in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 4 rohe Garnelen, große (Gambas), küchenfertig
- 8 Blätter Filoteig (200 g)
- 1 - 2 TL Sesam zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2114 kJ / 505 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Lachs-Cannelloni
50min
Venezianischer Zwiebelkuchen
1h 10min
Lachs-Garnelen-Lasagne an Spinatrahm (Dänemark)
1h
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3h 30min
Gebratene Meeräsche mit Linsensauce
25 Std.
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 Std. 20 Min
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1h
Lachsburger mit Parmesan-Zucchini
30 min
Saftige Thunfischmuffins
50min
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1h 30min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 Std. 50 Min
Pfannkuchenröllchen mit Lachs auf Spinat
1h