
Urządzenia i Akcesoria
Sesam-Gurken-Salat als Sushi-Beilage
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Salatgurken geschält, entkernt (ca. 600 g), in Würfeln (1 cm)2
-
Salz1 ½ TL
-
Sonnenblumenöl200 g
-
Knoblauchzehen2
-
frischer Ingwer in dünnen Scheiben15 g
-
Ei1
-
Zitronensaft15 g
-
Zucker (opcjonalnie)20 g
-
geröstetes Sesamöl15 g
-
Sojasauce25 g
-
Sesam hell und schwarz gemischt10 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
359 kcal /
1503 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
1.1 g