Sesam-Gurken-Salat als Sushi-Beilage
TM6 TM5

Sesam-Gurken-Salat als Sushi-Beilage

4.2 (129 ocen)

Składniki

  • 2 Salatgurken, geschält, entkernt (ca. 600 g), in Würfeln (1 cm)
  • 1 ½ TL Salz
  • 200 g Sonnenblumenöl
  • 2 Knoblauchzehen
  • 15 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
  • 1 Ei
  • 15 g Zitronensaft
    lub 15 g Limettensaft
  • 20 g Zucker (opcjonalnie)
  • 15 g geröstetes Sesamöl
  • 25 g Sojasauce
  • 10 g Sesam, hell und schwarz gemischt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1503 kJ / 359 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
38 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy