Soufflé au chocolat

Soufflé au chocolat

4.1 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 10 - 15 g de beurre pour les ramequins
  • 150 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 4 œufs
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 15 g de fécule de maïs
  • 10 g de cacao en poudre non sucré
  • 100 g de sucre en poudre 1 pincée pour les blancs en neige et un peu pour les moules
  • 15 - 20 g de sucre glace (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 2484 kJ / 595 kcal
Tłuszcz 35.3 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 57.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...