Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de sucre en poudre, 1 pincée pour les blancs en neige et un peu pour les moules
- 15 - 20 g de sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 595 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
4hod. 20min
Gâteau au chocolat léger
3sa 15 dk
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35min
Tiramisu sans lactose
12h 30min
Coulant chocolat au cœur caramel
24h
Marquise au chocolat
2j 25 menit
Parfait chocolat et thé fleuri
3h 55min
Soufflé au chocolat et à l'orange
50min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45min
Glaçage au chocolat noir
12j
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 menit