Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de sucre en poudre, 1 pincée pour les blancs en neige et un peu pour les moules
- 15 - 20 g de sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 595 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé au chocolat et à l'orange
50 min
Velouté de framboises au lait ribot
10min
Galette tout chocolat
1h 35 min.
Pavé au chocolat épicé
12h
Tartelette chocolat-citron
4h 50min
Coulant au chocolat cœur cerise
1 godz. 30 min
Verrines marron et chocolat
20 min
Glaçage miroir au chocolat noir
12h
Gâteau au chocolat express
20 min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30 min