Buñuelos de acelga

Buñuelos de acelga

4.1 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 300 g de agua
  • 600 g de hojas de acelga frescas y troceadas
  • 4 huevos
  • 240 g de harina
  • 2 cucharaditas de polvo de hornear
  • 2 cucharaditas de sal
  • 2 pellizcos de nuez moscada molida
  • 2 pellizcos de canela molida
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 2 cucharaditas de azúcar
  • 500 g de aceite para freír

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1221 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...