干貝炊飯和豬肉蔬菜味噌湯

干貝炊飯和豬肉蔬菜味噌湯

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 1780 克
  • 醬油
    15 克
  • 清酒
    45 克
  • ¾ 茶匙
  • 小干貝 ,乾干貝,浸泡30分鐘
    20 克
  • ,洗淨,瀝乾,浸泡30分鐘
    200 克
  • 白芝麻油
    5 克
  • 豬五花火鍋肉片 ,切約2公分寬
    200 克
  • 紅蘿蔔 ,切圓片,再切成¼
    50 克
  • 鴻喜菇 ,切除底部,切半
    100 克
  • 新鮮玉米筍 ,切段
    90 克
  • 紅味噌
    85 克
  • 高湯包 ,市售或自製,詳見要訣
    1 個
  • 油豆腐 ,切條
    150 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 649.8 kcal / 2718.7 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 37.2 g
Węglowodany 57.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 2167.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...