越式燉蔬菜
TM6 TM5 TM31

越式燉蔬菜

(Brak ocen)

Składniki

  • 800 克 水
  • 200 克 泰國香米
  • 1 粒 蒜頭
  • 20 克 油
  • 800 克 綜合蔬菜 ,切小塊(約2-3公分)(詳見要訣)
  • 1 茶匙 蔬菜高湯醬
    lub 1 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
  • 20 克 醬油
  • 1 茶匙 黑胡椒粉
  • 130 克 麵腸 ,切薄片(約0.5公分)
  • 20 克 香油
  • 10 克 青蔥 ,切蔥花 (opcjonalnie)
  • 1 大匙 芝麻 (任一種類) ,裝飾用 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1954 kJ / 467 kcal
Białko
19.5 g
Węglowodany
68.8 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
7.8 g
Sód
1291 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy