海南雞飯和蒸蛋

海南雞飯和蒸蛋

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份

Składniki

前置準備
  • 去骨雞腿排 ,約 450 克
    2 個
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 米酒
    15 克
  • 泰國香米
    250 克
蔥醬
  • 5 克
  • 25 克
  • 青蔥 ,切蔥花
    50 克
  • ½ 茶匙
海南雞飯
  • 紅蔥頭
    45 克
  • 10 克
  • 青蔥 ,切蔥花
    30 克
  • 蒜頭
    15 克
  • 15 克
  • ¼ 茶匙
蒸蛋
  • 2 顆
  • ,或高湯
    200 克
  • ½ 茶匙
  • 醬油
    ½ 茶匙
蒸煮
  • 1300 克
辣椒醬
  • 新鮮紅辣椒 ,去籽,切小段
    30 克
  • 印尼甜醬油
    醬油膏

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 500.8 kcal / 2095.2 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 56.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 1301.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...