Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 600 g d'eau
- 330 g d'ajvar (voir conseil)
- 100 g de crème
-
1
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 1 de bouillon de légumes (pour 0,5l) - ¼ de c. à café de sel fin
- 400 g de pâtes sèches, ex. fusilli, penne, macaroni etc.
- 200 g de poireaux, en rondelles (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50 dk
Tri-Tip de bœuf aux épis de maïs et côtes de bette
Brak ocen
Salade de poires et de fromage bleu avec noisettes
Brak ocen
Liqueur d'oranges
Brak ocen
Œufs colorés en vert
Brak ocen
Soufflés au fromage de chèvre, sauce au yogourt et poireaux
45min
Gâteau au citron
2sa
Gâteau aux pommes
1sa
Mousse glacée aux fruits rouges
10 min
Pâté uranais
1sa 50 dk
Choco-praliné abricot
Brak ocen
Pavé au chocolat épicé
12 Std.