Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime Yoghurt Mousse
- 3 gelatine leaves
- water, for soaking
- 70 g sugar
- 200 g double cream
- 30 g lime juice
-
1
vanilla pod, seeds only (see tip)
lub 1 tsp vanilla bean paste - 200 g yoghurt, 1.5% fat
- 60 g crème fraîche
Strawberry Coulis
- 150 g strawberries
- 20 g lime juice
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 lime, thinly sliced, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Custard
15min
Stewed Rhubarb with Apple and Strawberries
20min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 Std. 20 Min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1h 10min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25min
Yoghurt with Blueberry and Apple Compote
13 godz. 40 min
Hollandaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Vanilla Custard
15min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6h 30min