Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g wheat flour
- 25 g soy flour, full fat, as egg replacement
- ½ tsp sugar
- 1 pinch fine salt
- 460 g soy milk, unsweetened
- 1 tsp baking powder
- vegetable oil for frying, e.g. butter-flavoured rapeseed oil (vegan)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chopped Garlic
5min
Basic Bulgur
35min
Vegan Strawberry Ice Cream
5min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Veal sweetbreads with creamy white wine sauce
3 Std. 30 Min
Basmati Rice
35min
Boiled Eggs
20min
Chicken with rice
1h
Crab briks
35min
Wholegrain scones
30min
Spring Vegetable Soup with Herb Cubes
40min
Vegan Christmas cake
27 Std. 10 Min