Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 550 g de harina de fuerza
- 2 pellizcos de sal
- 4 huevos (uno batido, para pincelar)
- 130 g de azúcar
- 130 g de mantequilla a temperatura ambiente (blanda)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 30 g de licor de anís
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4057 kJ / 969 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 138.8 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goxua (País Vasco)
1h 35 min
Rollo suizo relleno de melocotón
1 Std. 30 Min
Bizcocho de leche condensada y naranja con semillas de amapola
1 Std.
Pan de molde con frutas deshidratadas
2 Std. 30 Min
Bizcocho de peras
1 Std.
Caramelos de casadielles
25 Min
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Glorias
1 Std. 30 Min
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Empanadillas de embutidos
2h
Bizcocho de leche condensada
1 Std.
Sobaos
30min