Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 500 g di farina integrale di tipo manitoba
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2352.3 kJ / 562.3 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 113.1 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 1326.5 mg
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane contadino
19h
Pane integrale alla curcuma
16 godz.
Pane ai semi di girasole
22h
Panini con muesli
19h 30min
Panini al latte dolci
12h
Pane di segale
20 Std. 30 Min
Michetta (TM6)
6 godz. 30 min
Panini al cumino
16 Std. 30 Min
Pane in padella
18 Std.