Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 500 g di farina integrale di tipo manitoba
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2352.3 kJ / 562.3 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 113.1 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 1326.5 mg
Alternatywne przepisy
Pagnotta rustica
3hod.
Panini integrali alla paprika
3h 30min
Panini della Val Venosta
15h 30min
Pane in cassetta pepe e curcuma
4u.
Pane ai semi di girasole
22h
Pane morbido di farro
19h
Pane contadino
19h
Impasto base per pane
1小时
Panini integrali ai semi con crema di ricotta e bastoncini di verdure
1 Std. 10 Min
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4u.
Impasto per pizza integrale
2 Std.