Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cacahuètes crues, non salées
- 45 g d'eau
- 235 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2790 kJ / 668.4 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 19.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Fondant aux deux chocolats
3h
Tarte au saint-nectaire
50 min
Brookie aux noix
55 min
Flammekueche au chèvre et oignon rouge
1sa 55 dk
Bouchées aux speculoos
2h 30min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Cookies-brownies
20 min