Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocción arroz y salmón
- 450 g de arroz para sushi
- 1300 g de agua
- 450 g filete de salmón fresco, sin piel ni hueso
- 4 cdas de vinagre de arroz
- 2 cditas de azúcar
- 1 cdita de sal
Salsa Teriyaki
- 2 diente de ajo, pelado
- 15 - 20 g de jengibre fresco, pelado y en rodajas de 2 mm
- 150 g de salsa de soya
- 100 g de mirin
- 80 g de azúcar
- 20 g de fécula de maíz
Onigirazu
- 8 hojas de alga nori
- mayonesa, cantidad necesaria para untar en el arroz
-
espinaca baby fresca, cantidad necesaria para el relleno de onigirazu (aprox. 50 g)
lub hojas de lechuga - 1 aguacate, maduro, en rebanadas (2-3 mm)
- salsa de soya, para acompañar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1855 kJ / 443.4 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1364.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45 min
Nigiri sushi
1h
Tacos de pescado empanizado sin gluten
35min
Ramen japonés
1h 40 min
Taco Sushi
1h
Dumplings de camarón (Xia jiao)
1h 15min
Bowl de arrachera con chile verde TM6
1h
Enchiladas con crema de epazote
40 Min
Pastel de sushi
1h
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2 Std. 10 Min
Bowl de carne coreano TM6
1h
Gyoza (dumplings)
1h 30 min