Linsen-Tomateneintopf

Linsen-Tomateneintopf

4.4 124 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    80 g
  • Karotten in Stücken (2-3 cm)
    80 g
  • Ingwer, frisch geschält, in dünnen Scheiben
    10 g
  • Salz und etwas mehr zum Abschmecken
    1 TL
  • Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
    1 TL
    1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
  • braune Linsen (Kochzeit 25 Minuten, ohne Einweichen)
    280 g
  • Wasser
    1000 g
  • pflanzliches Öl
    60 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    230 g
    230 g gehackte Tomaten, aus der Dose, (kleine Dose)
  • Curry, gemahlen
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen zum Abschmecken

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 369 kcal / 1544 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...