
Urządzenia i Akcesoria
Linsendal mit Spinat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
rote Linsen (Kochzeit 10 Minuten)250 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Rüebli in Stücken (2-3)200 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Wasser300 g
-
Kokosmilch250 g
-
gehackte Tomaten, aus der Dose400 g
-
Kurkuma, gemahlen½ TL
-
Garam Masala2 EL
-
Chiliflocken (opcjonalnie)1 TL
-
Jungspinat, frisch gewaschen, grob zerkleinert150 g
-
Koriander, frisch (opcjonalnie) grob gehackt5 Zweigchen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
430.6 kcal /
1801.6 kJ
Białko
20.6 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
59.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Einfache Mittagsküche
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria