Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
炸蜜腰果
- 250 克 二砂糖
- 300 克 水
- 400 克 生腰果
- 70 - 80 克 油 ,詳見要訣
麻辣蜜腰果
- 15 克 油
- 4 克 花椒粒
- 7 克 紅辣椒,乾
- 7 克 辣椒粉 ,(二荊條辣椒粉)
- 7 克 朝天椒辣椒粉
- 4 克 花椒粉
- 8 克 鹽
- 8 克 糖
- Wartości odżywcze
- na 400 克
- Kalorie
- 18853.2 kJ / 4506 kcal
- Białko
- 76.2 g
- Węglowodany
- 396.2 g
- Tłuszcz
- 314.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 51.1 g
- Błonnik
- 21.8 g
- Sód
- 3374.7 mg