Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
百合芥菜
- 300 克 新鮮芥菜 ,切段(約2-3公分)
- 10 克 新鮮百合 ,洗淨,剝散
- 5 克 薑 ,切絲
- 1 茶匙 香油
- ½ 茶匙 鹽
花雕醉蝦
- 350 克 草蝦 ,去鬚腳和腸泥
- 150 克 花雕酒
- 1 片 當歸 (剝成小片)
- 3 顆 紅棗
- 1 茶匙 鹽
蔥燒鯽魚
- 20 克 油
- 50 克 蔥 ,切段
- 20 克 薑 ,切片
- 20 克 冰糖
- 400 克 鯽魚,整尾 (約3條),洗淨、去除內臟
- 30 克 烏醋
- 80 克 醬油
- 50 克 花雕酒
- 200 克 水
- 2 枝 新鮮香菜 ,只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1715.6 kJ / 410.3 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.8 g