Urządzenia i Akcesoria
Jollof Rice
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions
Składniki
-
water hot800 g
-
white long grain rice e.g. basmati, jasmine500 g
-
red pepper (approx. 1 pepper) deseeded, cut in pieces (4 cm)150 g
-
garlic cloves2
-
plum tomatoes cut in pieces (4 cm)200 g
-
scotch bonnet chillis (opcjonalnie) to taste1 - 2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)50 g
-
red onions quartered200 g
-
red onion100 g
-
tomato purée150 g
-
vegetable oil100 g
-
dried thyme½ Tbsp
-
curry powder½ Tbsp
-
chicken stock paste, homemade1 heaped tsp
-
all purpose seasoning e.g. Maggi liquid seasoning20 g
-
fine sea salt½ Tbsp
-
water500 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
376.4 kcal /
1574.7 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
59.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
490 mg