Jollof Rice

3.5 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

  • water hot
    800 g
  • white long grain rice e.g. basmati, jasmine
    500 g
  • red pepper (approx. 1 pepper) deseeded, cut in pieces (4 cm)
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • plum tomatoes cut in pieces (4 cm)
    200 g
  • scotch bonnet chillis (opcjonalnie) to taste
    1 - 2
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    50 g
  • red onions quartered
    200 g
  • red onion
    100 g
  • tomato purée
    150 g
  • vegetable oil
    100 g
  • dried thyme
    ½ Tbsp
    dried mixed herbs
  • curry powder
    ½ Tbsp
  • chicken stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • all purpose seasoning e.g. Maggi liquid seasoning
    20 g
  • fine sea salt
    ½ Tbsp
  • water
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 376.4 kcal / 1574.7 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 59.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 490 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...