Orange Sponge Cake

4.9 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • caster sugar plus extra for sprinkling
    250 g
  • orange unpeeled, quartered
    1
  • medium eggs
    3
  • sunflower oil plus extra for greasing
    100 g
  • plain yoghurt
    130 g
  • self-raising flour plus extra for flouring
    250 g
  • baking powder
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 388.4 kcal / 1624.9 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 57.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 577 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...