Urządzenia i Akcesoria
Orange Sponge Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
caster sugar plus extra for sprinkling250 g
-
orange unpeeled, quartered1
-
medium eggs3
-
sunflower oil plus extra for greasing100 g
-
plain yoghurt130 g
-
self-raising flour plus extra for flouring250 g
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
577 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1624.9 kJ /
388.4 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
57.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frozen Fruit Sorbet (3-in-1)
5 Min
Triple Chocolate Muffins
50 Min
Whole Orange Bundt Cake
1 Std. 25 Min
Spiced Apple Pie
2 Std.
Leek and Potato Soup
40 Min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 30 Min
Lime and Lemonade
5 Min
Yoghurt Cake
1 Std.
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Chocolate Chip and Walnut Cookies
45 Min
Moi Moi
1 Std.
Chocolate Guinness® Cake
2 Std. 5 Min