Pizza romana con fiori di zucca e alici

Pizza romana con fiori di zucca e alici

4.9 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
4 porzioni

Składniki

Pre-impasto
  • di lievito di birra disidratato
    3 g
    7 g di lievito di birra fresco
  • di acqua
    350 g
  • di zucchero di canna
    10 g
  • di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
    300 g
Impasto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    15 g
  • di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
    200 g
  • di sale
    12 g
Lievitazione
  • di acqua
    500 g
  • di succo di limone
    30 g
Terminare la preparazione
  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • fiori di zucca puliti
    20
  • di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata
    400 g
  • filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
    10

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 758.8 kcal / 3174.3 kJ
Białko 35.3 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 102 g
Błonnik 16.1 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Sód 1402 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...