Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
- 12 g di sale
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- 20 fiori di zucca puliti
- 400 g di mozzarella fiordilatte, ben sgocciolata
- 10 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3174.3 kJ / 758.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 16.1 g
- Sód
- 1402 mg
Alternatywne przepisy
Pane in padella
18h
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24 Std.
Impasto base per pane
1h
Pane toscano (TM6)
16 Std. 30 Min
Pane semplice
4h
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.
Impasto per pizza integrale
2 godz.
Pizza con salame piccante TM6
3h 30 min
Pizza napoletana
9h
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 Std.