Kartoffelsalat mit fermentiertem Gemüse
TM6

Kartoffelsalat mit fermentiertem Gemüse

4.0 (1 ocena)

Składniki

Fermentierte Gemüsesticks

  • 600 g gemischtes Gemüse fest (z. B. Möhren, Sellerie, Daikon, Kohlrabi, roter Rettich, grüne Bohnen)
  • 750 g Wasser
  • 15 g Salz
  • 1 TL Senfkörner

Kartoffelsalat

  • 3 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 500 g Wasser
  • 2 TL Salz
  • 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
  • 30 g Zwiebel, geviertelt
  • 1 TL Senf
  • 30 g Olivenöl
    lub 30 g Mayonnaise
  • 30 g Essig
  • ¼ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1140 kJ / 272 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
7.8 g
Sód
1447 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy