Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker und 2-4 EL zum Bestreuen
- 700 g Pflaumen, reif, fest und entsteint
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote, nur das Mark, ausgekratzt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 50 g Sahne
- 65 g Mehl
- ¼ TL Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 6 Portionen
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 134 mg
Alternatywne przepisy
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30min
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45 Min
Herzhafter Quitten-Crumble
45 Min
Grüne Bohnen-Hummus
45 Min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45 Min
Möhrensalat
10min
Spargelcrumble mit Parmesanstreusel und Bärlauchdip
35 Min
Pflaumen-Zimt-Galette
1sa 20 dk
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10min
Fenchel-Sellerie-Salat
15 dk
Möhren-Fenchel-Salat
30min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min