Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker und 2-4 EL zum Bestreuen
- 700 g Pflaumen, reif, fest und entsteint
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote, nur das Mark, ausgekratzt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 50 g Sahne
- 65 g Mehl
- ¼ TL Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 6 Portionen
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 134 mg
Alternatywne przepisy
Sellerie-Salat
10min
Birnen-Gorgonzola-Salat mit Haselnüssen
20 min
Fenchel-Sellerie-Salat
15min
Orientalische Fladenbrot-Torte
3 godz. 45 min
Blaubeer-Crumble mit Rotwein
50min
Zucchini-Parmesan-Salat mit getrockneten Tomaten
20 min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10min
Kartoffelsalat mit Kräutervinaigrette
45 min
Apfeltarte
1h
New York Zimt-Cheesecake mit Schokoganache
10 godz.
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2 godz. 15 min