Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ramitas de perejil fresco
- 2 dientes de ajo
- 1 cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de zanahoria, cortada en rodajas de 0,5 cm.
- 200 g de lentejas amarillas, seca
- 900 g de agua
- 400 g de jitomate triturado, enlatado
- 400 g de frijoles negros enteros cocidos y enlatados, escurrido
- 1 cdita de chile en polvo (opcjonalnie)
- ½ cdita de pimentón dulce
- ½ cdita de comino en polvo
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 1 cda de caldo de verduras en pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1757.8 kJ / 420.1 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 17.1 g
- Sód
- 667.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de pasta con pepino y atún
50 Min
Caldo de pollo con fideos
35 min
Sopa de coliflor y pollo
40 min
Pancakes de queso cottage con salsa de frutos rojos y plátano
30 min
Camote con salsa de vegetales y pasta gratinada
2 Std.
Tallarines al ragout
1h 10 min
Salsa azteca
30 min
Caldillo durangueño (Durango) TM6 Pelar
55 min
Macarrones boloñesa
40 min
Ensalada de berenjenas y pimientos con cuscús
35 min
Ensalada de quinoa con tofu
55 min
Puré de papas, espinaca y queso
30 min