Sopa de lentejas y frijoles alta en proteínas

Sopa de lentejas y frijoles alta en proteínas

4.3 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

  • 3 ramitas de perejil
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cebolla
  • 30 g de aceite de oliva
  • 200 g de zanahoria cortada en rodajas de 0,5 cm.
  • 200 g de lentejas amarillas seca
  • 900 g de agua
  • 400 g de jitomate triturado, enlatado
  • 400 g de frijoles negros enteros cocidos y enlatados escurrido
  • 1 cdita de chile en polvo (opcjonalnie)
  • ½ cdita pimentón dulce
  • ½ cdita de comino en polvo
  • ½ cdita de sal
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • 1 cda de caldo de verduras en pasta

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 667.8 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1757.8 kJ / 420.1 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 17.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 68.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...