Camarones saganaki con queso feta

Camarones saganaki con queso feta

4.6 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porciones

Składniki

  • 150 g de cebolla amarilla cortada en trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 400 g de jitomates en conserva cortados en cubos
  • 1 cdita de azúcar
  • 200 g de agua
  • 1 cdita de sal fina
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • 2 cditas de orégano seco
  • 5 hojas de menta frescas
  • 24 camarones crudos, pelados, medianos
  • queso feta plus extra for garnish
  • hojas de perejil fresco para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 35 g
Kalorie 1716 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...