Spaghetti al ragù di nocciole

Spaghetti al ragù di nocciole

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di nocciole sgusciate, con la buccia
    150 g di noci sgusciate
  • 2 spicchi di aglio
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 150 g di porro in pezzi (3 cm)
  • 3 cucchiai di erbe secche miste all'italiana
    3 cucchiai di erbe di Provenza, secche
  • 800 g di passata di pomodoro vellutata
  • 100 g di acqua
  • 2 pizzichi di zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 4 l di acqua
  • 1 ½ cucchiai di sale
  • 600 g di pasta secca tipo spaghetti
    600 g di pasta secca, a scelta
  • 1 mazzetto di basilico, fresco (circa 20 g), le
    foglioline lavate e
    asciugate, tritate
  • 60 g di Parmigiano, grattugiato (vedi consiglio)
    10 g di lievito alimentare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 784.8 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1098.8 kJ / 262.6 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...