Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dereotu yaprağı
- 450 g pırasa, uzunlamasına ikiye bölünmüş ve dilimlenmiş (0.4 cm)
- 570 g su
-
180
g labne
lub 180 g mascarpone peyniri -
½
tk tuz (labne kullanıyorsanız)
lub 1 tk tuz (mascarpone peyniri kullanıyorsanız) - ¼ tk karabiber
- 500 g somon fileto, derisiz, kılçıksız, bütün
- 500 g bebek patates, kabuklu ve ortadan ikiye kesilmiş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2428 kJ / 580.3 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 566 mg
Alternatywne przepisy
Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler
50 min
Patates Graten
1hod. 10min
7 Baharatlı Tavuk ve Pilav
35min
Havuç Çorbası
35min
Brokoli Kuskuslu ve Portakallı Somon
45 min
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55min
Sebzeli Karides
40min
İtalyan Salata Sosu
5min
Sarımsak ve Taze Baharatlı Marinasyon ve Salata Sosu
10min
Havuç, Kuşkonmaz ve Bademli Çorba
30min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1h
Tam Buğday, Zencefil ve Kahveli Muffinler
2h 5min