Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 - 3 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
- 45 g biber salçası
- 400 g su
- 500 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 1 - 2 dal taze biberiye, sadece yaprakları
- 1 - 2 dal taze kekik, sadece yaprakları
- ¾ tk toz kimyon
- ½ tk karabiber
- 250 g havuç, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 250 g kereviz sapı, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 2.5 cm)
- 250 g kapya biber, ince şeritler halinde kesilmiş ( yakl. 5 cm x 1.5 cm)
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1713.5 kJ / 409.4 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30min
Orman Kebabı
1h
Tavuk ve Körili Mercimek
35min
Tavuk Baget ve Biralı Sos
1hod. 30min
Tavuklu ve Körili Darı
Brak ocen
Hainan Usulü Tavuklu Pilav
1h 20min
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1h 10min
Limon, Maydanoz ve Dereotu Aromalı Somon (vakumda pişirme)
1h 40min
Fresa Colada Mokteyl
Brak ocen
Ispanak ve Peynir Dolgulu Köfte
1h 15min
Domatesli Biberli Ciger
30min
Karides Sote
10 min