Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 - 3 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
- 45 g biber salçası
- 400 g su
- 500 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 1 - 2 dal taze biberiye, sadece yaprakları
- 1 - 2 dal taze kekik, sadece yaprakları
- ¾ tk toz kimyon
- ½ tk karabiber
- 250 g havuç, dilimlenmiş (0.5 cm)
- 250 g kereviz sapı, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 2.5 cm)
- 250 g kapya biber, ince şeritler halinde kesilmiş ( yakl. 5 cm x 1.5 cm)
- 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1713.5 kJ / 409.4 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Musakka
1 Std. 10 Min
Orman Kebabı
1sa
Etli Türlü
1sa 20 dk
Çarkıfelek Meyvesi ve Zencefil Gazozlu Mokteyl
10 Min
Mangolu Hindistan Cevizli Yoğurt
10 Min
Küpler Halinde Sakız Kabağı Püresi
35min
Kremalı Mantarlı Et
1 Std. 10 Min
Kuru Fasulyeli ve Beyaz Peynirli Dip
10 Min
Kuzu Gerdan Yahni
1 Std. 45 Min
Yumurtalı, Sebzeli ve Karidesli Çin Pilavı
45 dk
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30 dk
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1 Std. 15 Min