Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte
- 80 g taze kaşar, parçalara bölünmüş (2 cm)
- tereyağı, oda sıcaklığında, yağlamak için
- 1 diş sarımsak
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 10 g maydanoz yaprağı, taze
- 750 g orta yağlı dana kıyma, 5-6 parçaya bölünmüş
- 2 ¼ tk tuz
- ¾ tk toz karabiber
- ½ tk toz kimyon
- 750 g patates, dilimlenmiş (0.5 cm), ortalama 100-140 gramlık patateslerden (bk. öneri)
- 245 g süt
- 35 g tereyağı, küp küp kesilmiş
Cacık
- 520 g salatalık (3-4 cm çapında), soyulmuş, dilimlenmiş (3 cm)
- 1 - 2 diş sarımsak
- 840 g yoğurt
- 20 g zeytinyağı
- 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- ¾ tk kuru nane, damak tadına göre
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2596.1 kJ / 621.1 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Sömelek Köfte
1sa
Çedar Dolgulu Burger
45 dk
Sini Köfte
3h
Orman Kebabı
1sa
İzmir Köfte
1 Std. 5 Min
Fırınlanmış Havuç
30 Min
Yavaş Pişirilmiş Tavuk Köfteleri ve Patates
2 Std. 10 Min
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55 dk
Buharda Patlıcanlı ve Ricottalı Lazanya
1h 25min
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 dk
Domates Soslu, Sebzeli, Bulgurlu Köfte
50 dk
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1h 25min